Подскажите рецепт курицы в соусе терияки
12 окт 2006, 01:21
пожалуйста. Заранее благодарю! (с транслита)
12 окт 2006, 03:10
Ингридиенты: 6 куриных грудок без шкуры И костеи ½ ст. сиропа ис сахара И воды (резепт ниже) 2ст. соевого соуса 2 ч. Ложки мелко порезанного чеснока 4 ч. Ложки мелко порезанного свегего джинжера (можете заменит’ на приправу джинжер в Россииских условиях) по желанию – 2 луковизы по желанию – семена кунжута сол, перез – по вкусу Для сиропа ис сахара И воды замешаите воду И сахар в пропорзии 1:1, постав’те варит’ся в кастрюле на среднем/мален’ком огне со полного растворения сахара. Секрет: не мешаите сахар, иначе он закристаллизируется. Смешаите получившиися сироп с соевым соусом, чесноком И джинжером. Поварите на среднем огне до закипания, умен’шите огон’, И поварите еще нескол’ко минут. Охладите получившиися соус, половину испол’зуите для приправы курятины, половину подаите на стол. Курятину посолит, поперчит’, полит’ соусом И выпекат’ в духовке. Вторая половина соуса подается на стол теплои. source: http://familyfun.go.com/recipes/family/feature/dony0500grilling/dony0500grilling3.htmll Ingredients 6 pieces of boneless, skinless chicken breasts 1/2 cup Sugar-Water Simple Syrup (see recipe below) 2 cups soy sauce 2 tbsp. minced fresh garlic 4 tbsp. minced fresh ginger 2 green onions (optional) Toasted sesame seeds (optional) Salt and pepper (to taste) Directions Your kids can help you make the Simple Syrup. Just mix one part water to one part sugar in a heavy-bottom saucepan and put over a medium-low flame until the sugar has completely dissolved into the water. The trick? Don't stir the mixture or else the sugar will crystallize and won't turn into syrup. Add Simple Syrup, soy sauce, garlic and ginger to a heavy-bottomed saucepan. Set on a medium flame and let it reach a rolling boil, then lower the flame boil for three minutes. Let it cool and transfer half of the sauce to a bowl. That half will be used to season your ckicken. The other you will put on the table. Season chicken breasts with salt and pepper and set on the hot grill. Turn once, then generously brush the top (cooked) side with teriyaki from the bowl. Be sure to keep two portions of the teriyaki separate--that way you don't run the risk of contaminating your dinner with bacteria from the chicken. Repeat so that both sides are slathered and cooked. Heat the remaining teriyaki sauce and serve it in a gravy boat for those who want extra on their chicken. (с транслита)
13 окт 2006, 00:37
spasibo :)
13 окт 2006, 02:13
Пожалуйста!!! Мне нравится высказывание "life is beautiful" (с транслита)
18 окт 2006, 00:18
:) мне тоже нра :) (с транслита)
Читайте больше обсуждений на эту тему в Форуме
Дом \ Рецепты